FootGolf, waar plezier & techniek samenkomen

FootGolf is, zoals de naam al prijsgeeft, een combinatie van voetbal en golf. FootGolfen doe je dan ook op de golfbaan met een voetbal en je voeten. Het principe van FootGolf is hetzelfde als bij Golf: de bal in zo min mogelijk trappen in de hole zien te krijgen.

De ontdekker

Willem Korsten
De sport FootGolf is aan het einde van de 00's ontstaan vanuit een initiatief van oud-profvoetballer Willem Korsten, die o.a. voor N.E.C., Vitesse en Tottenham Hotspur heeft gespeeld. Willem Korsten speelde gedurende zijn loopbaan al een variant van het huidige FootGolf tijdens trainingen. Bij deze variant was het de bedoeling de bal vanaf het trainingsveld in de kleedkamer te krijgen. Uiteraard in zo min mogelijk schoten.

Inmiddels is FootGolf ook buiten Nederland een bekende sport. Zo is er in 2012 een officieel Wereld Kampioenschap FootGolf gehouden in Hongarije.

Is het FootGolf of Voetgolf?

Voor eens en altijd duidelijk
De officiële naam voor de sport is FootGolf. De sport wordt echter ook regelmatig VoetGolf of zelfs Voetbal Golf genoemd. Vaak worden de namen VoetGolf en Voetbal Golf gebruikt als de sport niet op een golfbaan wordt gespeeld, maar bijvoorbeeld in het weiland. Het is in die gevallen dan ook meer een combinatie van Voetbal en Boerengolf. Ongeacht de naam blijft het principe natuurlijk wel hetzelfde: de bal moet in zo min mogelijk schoten in de hole belanden.

Spaarnwoude FootGolf BN'ers

Herken jij ?;-)

Footgolf in Nederland

Waar het allemaal begon
In Nederland is FootGolf een sport die steeds meer bekendheid krijgt. Het is op diverse golfbanen in Nederland mogelijk om te FootGolfen en er is een echte FootGolf competitie. Daarnaast is er een officieel Nederlands Kampioenschap FootGolf, dat al meerdere malen is georganiseerd. Golfbaan Spaarnwoude is al twee jaar de gastheer voor dit Nederlands Kampioenschap, waar ook diverse (ex)profvoetballers aan meedoen, zoals Roy Makaay, Frank de Boer en Denny Landzaat.

Dat FootGolf ook zeer toegankelijk is voor amateurs blijkt wel door het feit dat er al meerde malen een amateur vandoor ging met de titel van Nederlands Kampioen FootGolf.

FootGolf in Spaarnwoude

De leukste van allemaal
In Spaarnwoude is het al sinds 2010 mogelijk om FootGolf te spelen. Daarmee is Golfbaan Spaarnwoude de eerste golfbaan in Nederland die de sport omarmd heeft. Op Golfbaan Spaarnwoude is het mogelijk om 9 holes FootGolf te spelen op de F-holes en de B-holes. Het is ook mogelijk om beide te combineren en zo 18 holes te spelen.

FootGolf op Golfbaan Spaarnwoude wordt in samenwerking met FootGolf Holland, de officiële FootGolf Bond van Nederland, georganiseerd.

FootGolf is de ideale activiteit voor een gezellig en sportief uitje met collega’s, relaties, teamgenoten, familie of vrienden. Voor zowel jong als oud. Er zijn diverse FootGolf arrangementen te reserveren via onze FootGolf reserveringspagina.

Meer weten over Footgolf?

We vertellen het je graag
Ben je geïnteresseerd geraakt in de FootGolf sport? Maak dan alvast een FootGolf reservering. En vergeet niet om alvast de spelregels door te nemen. Hier vind je alle FootGolf arrangementen van Spaarnwoude FootGolf. Op www.footgolfholland.com, de website van de officiële FootGolf bond in Nederland, vind je nog veel meer informatie over FootGolf zelf, evenementen en de diverse toernooien.

Reserveer nu jouw unieke Footgolf-ervaring

Klaar om elkaar uit te dagen? Wacht dan niet en reserveer jouw Footgolf-ervaring bij Spaarnwoude Footgolf! Laat ons vooral je wensen horen. We denken namelijk graag met je mee.
© 2024 Spaarnwoude Footgolf. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
Algemene voorwaarden Cookie- & privacyverklaring